Planul croatilor consta in redirectionarea cursului Dunarii pentru a deveni mai navigabil.

Croatia va incepe un proiect pentru “indreptarea” cursului Dunarii iar Serbia urmeaza sa faca la fel. Organizatiile care se ocupa de protejarea mediului inconjurator si a vecinii care au acces la Dunare au inceput sa se ingrijoreze din acest motiv.

"Fluviul a scapat pana acum de actiunea buldozerelor pe teritoriul Croatiei si Serbiei, in special din cauza razboiului din Iugoslavia, care a avut loc in anii 90", a explicat Arno Mohl, expert in conservare la Worldwide Fund for Nature.

"Pe scurt, vor sa repete aceleasi greseli facute de noi in anii '70 si '80", explica austriacul.

La inceputul acestui an, buldozerele au lucrat neincetat la Grimsing, in Austria, in amonte de Viena, pentru a indrepta meandrele, astfel incat vasele sa poata naviga mai usor, scrie gandul.info.

In timp ce ministrul corat al Mediului, Mihael Zmajlovic, va decide daca va demara sau nu proiectul, reprezentantii UNESCO lupta pentru realizarea unui areal protejat de-a lungul Dunarii, pe teritoriul Ungariei si al Croatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.