Viteza maxima pe autostrazile bulgare a devenit de 140 de kilometri pe ora, prevederea aplicandu-se numai portiunilor de carosabil modernizat.

Conform noii legislatii adoptate, "vehiculele se pot deplasa cu o viteza de pana la 140 de kilometri pe ora numai pe portiunile pe care carosabilul permite aceasta viteza".

Anterior, limita superioara de viteza era de 130 de kilometri pe ora. Aceasta limita ramane de 90 de kilometri pe ora pe sectiunile care prezinta risc si pe cele construite cu multi ani in urma, scrie MEDIAFAX.

Amendamentele la Codul Rutier introduc, de asemenea, termenul "drum rapid" (fast road), portiuni de drum pe care soferii pot conduce cu pana la 120 de kilometri pe ora. Aceste drumuri nu vor avea o banda de urgenta, ci doar locuri de popas. Acest tip de drum abia urmeaza sa fie construit in Bulgaria si va costa cu aproximativ 30% mai putin decat costa autostrazile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.