Aproximativ zece dintre aceste cazuri, considerate serioase, vizeaza persoane suspectate ca planuiesc atentate sau se afla in contact cu extremisti considerati periculosi.

Aceste "amenintari interne" provin atat de la militari activi (aproximativ 1,4 milioane, in total), cat si de la rezervisti si civili care au acces la instalatii militare.

Contactat de AFP, Pentagonul nu a reactionat imediat.

Potrivit NPR, FBI a prezentat aceste date in cadrul unei audieri cu usile inchise in fata unei Comisii comune a Camerei Reprezentantilor si Senatului, in decembrie, scrie MEDIAFAX.

"Raportat la milioanele de persoane din cadrul armatei sau care lucreaza pentru companii din domeniul Apararii, cifrele reprezinta un mic procent, insa, in realitate, nu a fost nevoie decat de o persoana, Nidal Hasan, pentru a ucide 13 oameni la Fort Hood si pentru a rani multe altele", a declarat Joe Liberman, senatorul independent care a prezidat aceasta Comisie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.