Turcia a cerut duminica o reuniune urgenta a NATO, dupa ce unul dintre avioanele sale de vanatoare a fost doborat vineri de Siria in Marea Mediterana, a declarat o sursa diplomatica turca pentru AFP.

Turcia a invocat articolul 4 din tratatul fondator al NATO care prevede ca tarile membre pot aduce o problema in atentia Consiliului Aliantei Nord-Atlantice si o pot dezbate cu aliatii, a subliniat aceasta sursa sub acoperirea anonimatului, adaugand ca reuniunea este prevazuta pentru marti.

Acest articol stipuleaza ca "partile se vor consulta de ficeare data daca, dupa parerea uneia dintre ele, integritatea teritoriala, independenta politica sau securitatea uneia dintre parti este amenintata", informeaza MEDIAFAX.

Turcia a acuzat duminica Siria ca a doborat unul dintre avioanele sale de vanatoare, care era dezarmat si se afla in misiune de antrenament, in spatiul aerian international si nu in spatiul sirian, asa cum a afirmat Damascul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.