Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat vineri ca solutia pentru a depasi criza financiara este sa existe “mai multa Europa si nu mai putina”.

“Trebuie sa dam un semnal si sa ne apropiem intr-o uniune politice. Vrem sa lucram la o uniune politica mai importanta”, a declarat Merkel.

Un oficial european citat de AFP afirma ca liderii UE se bazeaza pe o uniune economica, o uniune bancara, o uniune bugetara si o uniune politica.

Seful guvernului italian Mario Monti, de orientare federalist, sustine de asemenea acesta abordare. "Pentru a iesi in bune conditii din aceasta criza a zonei euro si a economiei europene, avantajul integrarii este necesar", a declarat acesta vineri, conform realitatea.net. "Cu o Europa federala nu am mai avea aceasta discontinuitate in procesul decizional", sustine ministrul italian al Afacerilor Externe, Enzo Moavero.

Insa federalismul este "un concept foarte sensibil in unele state", deoarece acesta inseamna cedarea unor parti a suveranitatii nationale catre instante superioare europene, avertizeaza un oficial european.

Citeste si FMI: Criza din zona euro a ajuns intr-o etapa critica


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.