Un site de Internet infiintat la cererea unui extremist islamist cautat in Indonezia ofera amanunte referitoare la modul in care pot fi puse la cale atacuri impotriva occidentalilor la Jakarta, a anuntat politia indoneziana.

Site-ul Anshar El Muslimin a oferit numeroase detalii, in limba indoneziana, referitoare la modul in care poate fi ucis prin impuscare un strain in timp ce victima paraseste o cladire de birouri sau un centru comercial. Pozitia celui care sta la panda, pozitia tragatorului, fuga de la fata locului - site-ul indica exact calea ce trebuie urmata, precizand inclusiv ca tragatorii nu ar trebui sa stea in directii opuse pentru a nu se rani reciproc. Planuri ale orasului, care mentioneaza arterele frecventate cu precadere de occidentali, sunt de asemenea indicate. "Grenadele pot fi folosite pentru a fi siguri ca ranitii au murit, cu voia lui Allah", precizeaza site-ul, catalogat de purtatorul de cuvant al politiei, Sunarko Danu Ardanto, drept "o amenintare la adresa securitatii nationale".

Oficialul indonezian a precizat ca site-ul a fost conceput partial de Abdul Aziz, un barbat retinut de politie saptamana trecuta si suspectat de implicare in atentatele comise la 1 octombrie in Insula Bali, soldate cu 20 de morti. Potrivit lui Muhammad Rifan, avocatul lui Aziz, site-ul a fost realizat la cererea lui Noordin Mohammad Top, cetatean malaiezian suspectat de comiterea mai multor acte teroriste.

Recompense pentru asasinate

Rebelii talibani ofera recompense autorilor atentatelor comise impotriva strainilor si a populatiei civile din Afganistan, a afirmat un specialist german pe probleme de terorism, citat de France Presse. "in provincia Khost, in sud-estul Afganistanului, la granita cu Pakistanul, uciderea civililor care lucreaza pentru fortele americane sau pentru guvernul afgan e platita cu 250 $", a explicat Rolf Tophoven, de la Institutul de cercetare privind terorismul si politica de securitate din Essen (vest), apreciind ca recompensa poate ajunge pana la 1.700 $ pentru asasinarea unui cetatean strain. Banii provin exclusiv din lumea araba.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.