Conform unei directive a Uniunii Europene, Ungaria poate acorda o reducere de 50% din nivelul normal al accizei in cazul palincai produse in gospodarii.
Comisia Europeana cere Ungariei modificarea unei legi care scuteste bauturile distilate din fructe (palinca) de la plata accizelor. In acelasi timp a trimis un avertisment cu privire la taxele din telecomunicatii si retail, precum si la acordarea bonurilor de masa.

Palinca este scutita de accize numai daca este produsa in gospodarii sau distilerii de uz personal in cantitate de maxim 50 de litri pe an.

Intr-un comunicat al CE se arata ca legislatia ungara care scuteste integral micii producatori de plata accizei incalca prevederile directivei europene. Solicitarea CE, o opinie motivata, este a doua etapa a unei proceduri de infringement in trei pasi. Daca legislatia nu va fi modificata in termen de doua luni, Comisia se va adresa Curtii Europene de Justitie, scrie gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.