Doisprezece salariati au fost concediati recent de o companie de marketing senzorial, Mood Media, din Franta dupa ce au refuzat transferul in Romania.

Nathalie Dussert, in varsta de 48 de ani, angajata de 13 ani a acestei companii, a aflat, impreuna cu alti 11 colegi ai sai la 12 aprilie ca postul sau va fi transferat in Romania.

"Am fost concediata pe baza unui motiv personal, dar este vorba despre o concediere economica", afirma ea. "Am avut la dispozitie 15 zile pentru a accepta sau a refuza. A trebuit sa punem intrebarile corect, pentru ca ne-au spus ca ne vom pastra salariul din Franta dar, ajungand la fata locului, ni s-a facut un nou contract romanesc cu 632 de euro pe luna, fara asigurare de sanatate", a declarat ea. Dussert intentioneaza sa sesizeze justitia in legatura cu acest caz, scrie MEDIAFAX.

Compania Mood Media, un grup mondial specializat in marketing senzorial, are 163 de salariati in Franta. Directorul juridic al Mood Media, Bruno Besson, sustine ca in cazul unui transfer de activitatea, "legea obliga" la transferul automat al contractelor si nu permite "concedierea din motive economice". Daca un salariat accepta propunerea, el va castiga "acelasi salariu platit de compania romaneasca", adauga el.

Alain Hinot de la sindicatul CGT sustine ca angajatorul a "vrut sa evite un plan de salvare a locurilor de munca, mai dificil", prezentand situatia ca pe un "pretins transfer" si nu ca pe o delocalizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.