Prin acest proiect de lege, ministrul imigratiei primeste si puterea de a refuza rezidenta temporara a unui candidat la statutul de imigrant pentru un ”motiv de interes public”.

Ministrul canadian al imigratiei, Jason Kennedy, a depus in Camera Comunelor un proiect de lege care vizeaza inasprirea conditiilor de intrare in tara. Principala tinta sunt infractorii straini.

Refugiatii politici, rezidentii permanenti ori temporari condamnatii la o pedeapsa mai mare de sase luni de inchisoare vor fi expulzati automat prin acest proiect de lege.

Guvernul ”pune capat practicii prin care infractorii straini isi inmultesc solicitarile de amanare a expulzarii lor din Canada si care, in acest timp, continua sa terorizeze canadieni nevinovati”, precizeaza ministrul.

Un avocat specializat in imigratie susține ca prin aceasta lege ”ordinul de expulzare i-ar putea afecta pe copiii, sotia sau alti membri ai familiei” unui rezident condamnat la o pedeapsa de peste sase luni de inchisoare. ”Asta inseamna ca putem sa expulzam pe cineva fara a tine cont de perioada traita in Canada”, a declarat avocatul, scrie evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.