Un sondaj realizat de Bloomberg si publicat miercuri ii confera un avantaj de 13 puncte lui Barack Obama in fata lui Mitt Romney in perspectiva alegerilor prezidentiale din SUA.

Rezultatul este in contrast cu ultimele sondaje ce anticipeaza un scrutin strans, relateaza AFP, citata de MEDIAFAX.

Dintre cei 1.002 alegatori potentiali chestionati in perioada 15-18 iunie, 53 la suta se declara inclinati sa voteze cu actualul presedinte, fata de 40 la suta care il prefera pe fostul guvernator de Massachusetts (nord-est).

In materie de economie, americanii intervievati in acest sondaj, a carui marja de eroare este de 3,1 puncte, afirma in procent de 49 la suta ca il prefera pe Obama fata de 33 la suta care aleg calea sustinuta de Romney.

Echipele de campanie ale celor doi candidati se confrunta periodic de mai multe saptamani pe teme economice, intr-o tara marcata de o rata a somajului inca ridicata. 55 la suta cred ca Romney este mai deconectat de la realitatea vietii zilnice decat adversarul sau, fata de 36 la suta care cred ca situatia este inversa.

In pofida acestor vesti bune pentru Barack Obama, acest sondaj dezvaluie, de asemenea, ingrijorarile persistente ale persoanelor intervievate in privinta economiei tarii: 62 la suta apreciaza ca tara merge in directia gresita, iar 45 la suta cred ca viata copiilor lor va fi mai proasta decat a lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.