Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a prezentat, luni, demisia Guvernului in fata presedintelui Francois Hollande.

"Conform traditiei franceze, in urma alegerilor legislative, premierul Jean-Marc Ayrault, a prezentat astazi demisia Guvernului presedintelui tarii, care a acceptat-o", potrivit unui comunicat al presedintiei.

"Presedintele Republicii i-a incredintat din nou functia de premier lui Jean-Marc Ayrault si l-a desemnat sa formeze noul Guvern", potrivit aceleiasi surse.

Componenta noi sale echipe va fi anuntata joi, la revenirea sefului statului de la summitul G20 din Mexic si de la summitul Rio-20 din Brazilia.

Partidul Socialist a obtinut majoritatea in Parlamentul francez

Ar trebui sa fie o simpla ajustare in componenta Guvernului, fara sa fie asteptate surprize mari, deoarece toti cei 25 de ministri care au candidat au si castigat alegerile legislative, scrie MEDIAFAX.

La sase saptamani dupa victoria lui Francois Hollande la presedintie, Partidul Socialist a castigat duminica majoritatea absoluta in Adunarea Nationala, care ii va permite sa guverneze lejer, fara sprijnul aliatilor de stanga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.