Regimul de la Teheran a remis inspectorilor ONU un pachet de instructiuni vizand punerea la punct a unui element-cheie dintr-o arma atomica, a declarat un diplomat care sustine ca este la curent cu un raport confidential al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA).

Potrivit spuselor sale, iranienii au primit acest document de mai multe pagini de la un individ cu afaceri pe piata neagra a armelor nucleare. Textul a fost redactat de omul stiinta Abdul Qadeer Khan, parintele bombei atomice pakistaneze. "Iranienii sustin ca au primit acest text fara a-l cere si fara a stii la ce foloseste", a spus respectivul diplomat. In alta ordine de idei, Iranul a confirmat conversia unei cantitati de uraniu. "Continuam aceste activitati", a afirmat Ali Larijani, responsabil in domeniul nuclear. "Nu este o noutate si, prin urmare, nu ar trebui sa surprinda pe nimeni", a adaugand el, amintind ca AIEA, ce urmeaza sa dezbata saptamana viitoare dosarul iranian, a fost informata in legatura cu reluarea operatiunilor in cauza.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.