Majoritatea ziarelor grecesti si-au exprimat usurarea, luni, in urma victoriei la limita a partidelor care sustin continuarea reformelor impuse de catre UE si FMI.

"Un verdict sub forma unui suspin de usurare", titreaza cotidianul de centru Kathimerini, referindu-se la rezultatul de duminica, potrivit caruia partidul conservator Noua Democratie (ND) a invins Syriza (stanga radicala).

Partidul condus de catre Antonis Samaras, care s-a angajat sa mentina tara in zona euro prin intermediul unor modificari la memorandum, a obtinut 129 din cele 300 de mandate de parlamentari. Partidul socialist Pasok, susceptibil sa formeze impreuna cu ND un Guvern de coalitie, a obtinut 33 de mandate, scrie MEDIAFAX.

"Exista un teren stabil pentru un Guvern de coalitie", noteaza Kathimerini.

"Un vot de speranta", subliniaza la randul sau cotidianul Eleftheros Typos, care sustine noul partid aflat la putere.

Cotidianul de centru-stanga Ethnos apreciaza ca "un mandat clar" a fost incredintat unui Guvern care sa pastreze Grecia in zona euro si sa renegocieze conditiile planului de salvare, in timp ce cotidianul cu profil de afaceri Naftemporiki titreaza cu satisfactie "Mesajul urnelor: ramanem in (zona) euro".

"Un Guvern, imediat!", cere pe prima pagina cotidianul de centru-stanga Ta Nea, care si-a exprimat satisfactia ca Grecia a iesit, in sfarsit, din "impasul politic".

Cotidianul Avghi, organul de presa al Syriza, care s-a clasat pe pozitia a doua, obtinand 71 de mandate de deputati, reclama pe prima pagina "un Guvern al tuturor grecilor". In total, partidele care se opun memorandumului vor detine 121 de deputati in noua Camera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.