Guvernul britanic este decis sa isi apere arhipelagul.

Dupa deciderea organizarii unui referendum in 2013 cu privire la suveranitatea Insulelor Falkland, Cristina Fernandez, presedintele Argentinei, a cerut Marii Britanii sa accepte ca aceste insule sa revina sub controlul autoritatilor de la Buneos Aries.

Aflata la reuniunea Comisiei Natiunilor Unite pentru decolonizare, Fernandez a spus ca Argentina isi doreste inceperea dialogului cu privire la insule si nimic mai mult.

Cu prilejul implinirii a 30 de ani de la conflictul militar dintre Marea Britanie si Argentina pentru controlul insulelor, premierul britanic David Cameron a ridicat drapelul Insulelor Falkland la resedinta sa din Downing Street.

Premierul britanic acuza Argentina de comportament agresiv

“Hotararea noastra de nestramutat de a-i sprijini pe locuitorii Insulelor Falkland (denumirea britanica a Malvinelor) nu s-a clintit in cursul ultimilor 30 de ani si nu se va clinti nici in anii urmatori. De 180 de ani, zece generatii considera Insulele Falkland drept camin si fac tot ce le sta in putinta pentru a asigura un viitor prosper copiilor lor. Si, in pofida amenintarilor agresive, reusesc”, a apreciat premierul intr-un comunicat, potrivit evz.

Cameron a mai mentionat faptul ca referendumul de anul viitor va permite locuitorilor Insulelor Falkland sa faca o decizie definitiva iar Marea Britanie este gata sa sustina hotararea acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.