Cel putin 48 de persoane, dintre care 40 de membri ai retelei extremiste Al-Qaeda, au fost ucise joi in timpul unei ofensive a armatei yemenite in sudul tarii.

Fortele armate au "alungat elementele teroriste, in deruta, in directia orasului Chuqra", si "300 de teroristi au fost incercuiti pe mare, sol si aer, in ultimul lor bastion", conform agentiei.

Hillary Clinton: Al-Qaeda a devenit o amenintare mai extinsa geografic

"Aproximativ 40 de teroristi au fost ucisi in timpul ofensivei, si alte cateva zeci au fost raniti", a precizat agentia citand o sursa din cadrul armatei. Aviatia a facut aproximativ 100 de raiduri asupra combatantilor din Chuqra.

Orasul de coasta Chuqra, din provincia Abyane, a fost incercuit de armata dupa ce armata a cucerit marti orasele vecine Zinjibar, capitala provinciei Abyane, si Jaar, scrie MEDIAFAX.

Sase civili - un barbat, trei femei si doi copii - au fost ucisi "din greseala" in timpul unui bombardament al aviatiei asupra orasului Chuqra, in timp ce doi militari au fost ucisi in timpul unei infruntari, conform surselor militare si unui oficial local.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.