Virusul ucigas H5N1 da semne ca este din ce in ce mai "razbunator". Numai in ultima saptamana, pe lista pacientilor rapusi de gripa aviara s-au adaugat inca trei victime. Doua persoane au murit in Indonezia, iar China a raportat si ea primul deces, numarul total al victimelor, din 2003 pana in prezent, ajungand la 67. Cum se poate lupta cu teribilia maladie? Deocamdata, nu exista un vaccin, iar vestile de pe "frontul" luptei cu antivirale nu sunt tocmai bune.

Conform unui raport publicat joi de Agentia Federala Americana pentru Medicamente, se pare ca 12 copii din Japonia, care luau Tamiflu, au murit. Pentru moment, este dificil de stabilit o legatura intre acest medicament si cauza deceselor, insa oamenii din intreaga lume sunt "pe jar". Tamiflu este unul din cele doua antivirale considerate destul de eficiente in cazul izbucnirii unei pandemii de gripa aviara.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.