Premierul britanic David Cameron era audiat, joi dimineata, de o comisie de ancheta privind etica presei infiintata dupa scandalul interceptarilor telefonice.

Cameron a dezmintit in fata comisiei de ancheta ca ar fi avut cel mai mic "acord" cu grupul lui Rupert Murdoch, admitand in schimb ca in general a existat o familiaritate prea mare intre politic si presa.

Intrebat despre suspiciunile legate de faptul ca Partidul Conservator ar fi menajat imperiul mediatic al lui Rupert Murdoch in schimbul unei prezentari favorabile in publicatiile grupului, premierul a declarat ca "ideea unor acorduri explicite este absurda".

"Nu acord niciun fel de credit nici acestei teorii a unui acord secret", a adaugat acesta in fata comisiei. El a recunoscut insa da relatiile intre presa britanica si lumea politica devenisera "prea stranse" si ca era nevoie "de putin mai multa distanta".

"Cred ca trebuie sa incercam sa reasezam" relatiile intre presa si putere "pe o baza mai buna", a declarat acesta, potrivit MEDIAFAX.

Seful Guvernului, care s-a pregatit special pentru aceasta audiere, a salutat cu un gest al mainii fotoreporterii care aseptau la intrare.

"Informarea continua 24 de ore din 24 a determinat presa sa amplifice un eveniment mediocru", a explicat el la inceputul audierii.

Comisisa independenta de audiere este condusa de judecatorul Brian Leveson, fiind infiintata de premier in fata scandalului provocat de dezvaluirea practicilor de la News of the World.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.