Comisia numita de primarul orasului New York, Michael Bloomberg, ar putea reduce portiile de floricele comercializate la cinematografe sau a celor de bauturi din lapte.

Comisia de Sanatate a orasului New York si-a exprimat sprijinul pentru limitarea volumului de bauturi indulcite vandute la restaurante, marti, in cursul unei reuniuni in Queens. Membrii comisiei au convenit sa inceapa printr-o perioada de sase saptamani in care proiectul sa fie supus dezbaterii publice.

In cadrul reuniunii, unii membri au apreciat ca ar trebui luate in considerare si alte limite privind alimentele cu multe calorii.

Unul dintre acestia, Bruce Vladeck, considera ca ar trebui examinata reducerea cantitatii de floricele de porumb vandute la cinematografe. "Floricelele nu sunt cu mult mai bune decat sucul", a declarat Vladeck.

Un alt membru crede ca si bauturile din lapte ar trebui supuse acelorasi limite privind cantitatea. "Sunt unele bauturi ca milkshake sau cafea cu lapte care au cantitati monstruoase de calorii", a afirmat doctorul Joel Forman, membru al comisiei, potrivit MEDIAFAX.

Primarul Bloomberg afirma ca aceste reguli au ca scop sa reduca obezitatea in oras. Asociatia Restaurantelor din New York se opune insa masurii si are in vedere actiuni in justitie daca va fi adoptata. Locuitorii se opun de asemenea acestei masuri in proportie de 51%, fata de 46% care sunt in favoarea ei, potrivit unui sondaj realizat de Universitatea Quinnipiac.

Citeste si Decizie istorica pentru Disney: Interzice reclamele la fast food


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.