Pentagonul a aparat incheierea unui contract cu un fabricant de arme rus, care a furnizat elicoptere armatei afgane.

Senatori americani au criticat acest contract incheiat de Pentagon cu societatea Rosoboronexport, dar oficiali militari americani au sustinut ca era singura modalitate de a consolida flota de elicoptere ruse ale armatei afgane.

"Noi nu cumparam elicoptere pentru regimul sirian. Cumparam elicoptere pentru a sustine armata aeriana afgana", a declarat responsabilul de relatii cu presa a Pentagonului, George Little.

In cadrul acestui contract, Statele Unite se angajau sa cumpere 21 de astfel de aparate de zbor de la Rosoboronexport, pana in 2016, valoarea lor fiind estimata la 375 de milioane de dolari, putand ajunge la 550 de milioande de dolari in cazul unor achizitii suplimentare.

SUA condamna Rusia pentru livrarile de arme catre Siria

"Acest contract este singura metoda legala pentru Departamentul Apararii pentru a furniza aceste aparate, si piese atasabile, sigure si fiabile armatei afgane", a declarat John Kirby, purtatorul de cuvant al Pentagonului, scrie MEDIAFAX.

Subsecretarul Apararii pe probleme politice, James Miller, a recunoscut fata de parlamentarii americani ca "Rosoboronexport continua sa furnizeze arme si munitii regimului lui Bashar al-Assad (...), si ca ar exista unele dovezi care indica utilizarea acestor arme de catre fortele armate siriene asupra populatiei civile".

Hillary Clinton este in favoarea unui transfer total al puterii in Siria

Secretarul de Stat, Hillary Clinton, a declarat ca Statele Unite sunt ingrijorate de existenta unor informatii care indica faptul ca ar fi fost trimise elicoptere de atac ruse in Siria, si a acuzat Moscova ca a mintit in ceea ce priveste livrarile sale de arme.

"Suntem ingrijorati de ultimele informatii pe care le avem, care semnaleaza elicoptere de atac trimise catre Siria din Rusia, care vor provoca intensificarea dramatica a conflictului", a declarat Clinton.

Citeste si:
Cutremure în Turcia și Siria. Bilanțul catastrofei a depășit 34.000...
Cutremure în Turcia și Siria....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.