Capitala Romaniei s-a clasat pe locul 176 in topul mondial pe 2012 al oraselor in care nivelul de trai pentru expati este considerat scump.

Metropola Tokio este in continuare cel mai scump oras din acest punct de vedere, releva studiul privind costul vietii elaborat de compania de cercetare Mercer, citat de evz.ro.

Potrivit sursei citate, in ceea ce priveste tarile din regiunea Romaniei, se observa o tendinta generala de ieftinire a costurilor de trai in marile capitale din Europa Centrala si de Est, in mare parte cauzata de tendinta generalizata de devalorizare a monedelor din aceasta parte a lumii.

La nivel global, Tokio este orasul cu cele mai ridicate costuri din lume pentru expati (persoane care si-au parasit patria stabilindu-se in alta tara - n.r.).

Topul oraselor scumpe pentru expati
1. Tokio, Japonia
2. Luanda, Angola
3. Osaka, Japonia
4. Moscova, Rusia
5. Geneva, Elvetia

La polul opus este Karachi (locul 214), cotat drept orasul cel mai putin scump pentru expati la nivel mondial, cu costuri mai mici de o treime din cele inregistrate in Tokio. La nivel european, Skopje, Macedonia, este cel mai putin scump oras pentru expati, cu o clasare pe pozitia 207.

Capitala Romaniei a coborat cu 24 de locuri in topul oraselor scumpe si a ajuns pe 176, dar tot nu este un oras la fel de ieftin precum Sofia (in scadere de pe 169 pe 181) sau Belgrad (de pe 189 pe 197)


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.