Premiul in bani oferit laureatilor Nobel va fi redus cu o cincime, a anuntat luni fundatia care ofera prestigiosul premiu, dupa un deceniu de cheltuieli excesive care au afectat finantele institutiei.

Fundatia Nobel a precizat ca banii pentru premii, care se acorda pentru excelenta in domeniile stiintei, literaturii si pacii, vor scadea la 8 milioane de coroane suedeze (1,12 milioane de dolari).

Fundatia a spus intr-o declaratie ca veniturile provenite din dobanzi si investitii din ultimul deceniu au fost depasite de costuri, ceea ce impune o scadere a premiului in bani de la valoarea de 10 milioane de coroane, scrie hotnews.ro.

De asemenea, fundatia a mentionat ca a inceput sa taie din costurile cu administratia si cheltuielile asociate cu celebrarile Premiului Nobel, care au loc in fiecare luna decembrie in Stockholm si Oslo. Anul acesta laureatii vor primi valoarea redusa a premiului in bani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.