Dificultatile inregistrate la frontiera dintre Grecia si Turcia ar putea determina statele membre ale Spatiului Schengen sa reintroduca temporar controale la frontiere interne.

Este vorba despre o masura extrema, a carei aplicare este supusa unor conditii foarte stricte, dau asigurari liderii francezi si germani, care au cerut acest lucru.

Insa discutia nu este nici pe departe inchisa, intrucat comisarul european pentru Afaceri Interne Cecilia Malmstrom s-a declarat impotriva compromisului propus joi ministrilor de Interne ai statelor membre ale Uniunii Europene, reuniti la Luxemburg, si omologilor lor din alte patru state membre ale Acordului Schengen (Elvetia, Norvegia, Islanda si Lichtenstein), scrie MEDIAFAX.

"Nu putem accepta aceasta propunere, intrucat acesta nu este un mecanism european (...). Sper ca aceasta decizie nu se va lua azi", a declarat ea la sosirea la reuniune.

Cecilia Malstrom s-a declarat hotarata sa isi exprime opozitia. "Nu am obiceiul sa tac", a spus ea.

"Adoptarea deciziei finale le revine statelor membre, intrucat suntem responsabili pentru securitatea cetatenilor nostri. Este foarte importanta pentru toti ministrii de Interne", a insitat, la randul sau, ministrul german de Interne Hans-Peter Friedrich.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.