Singura centrala electrica din Fasia Gaza si-a incetat din nou functionarea in urma epuizarii stocurilor de carburant.

"Centrala a incetat sa functioneze miercuri", a precizat Autoritatea pentru Energie intr-un comunicat, atribuind aceasta oprire lipsei de carburant.

De asemenea, o livrare a unei cantitati de 30 de milioane de litri de carburant provanind din Qatar, destinate functionarii centralei, trimisa via Egipt si Israel, a fost amanata din nou, miercuri, din "motive tehnice", a anuntat Raëd Fattouh, conducatorul Autoritatii palestiniene pentru Aprovizionarea Fasiei Gaza.

Fasia Gaza a fost afectata timp de peste doua luni de o penurie acuta de electricitate, provocata de intreruperea contrabandei cu carburanti provenind din Egipt, care alimenteaza aceasta centrala electrica unica. In aceasta perioada, curentul a fost intrerupt chiar si 18 ore pe zi, scrie MEDIAFAX.

Aceasta criza a fost solutionata la inceputul lui aprilie, in urma unui acord intre Guvernul Hamas si Autoritatea Palestiniana cu privire la livrarea unei cantitati de aproximativ 500.000 de litri pe zi de carburant pentru centrala, al carei cost este acoperit de incasarile Companiei de Electricitate din Fasia Gaza.

Potrivit ONU, nivelul maxim al cererii in acest teritoriu este estimat la aproximativ 360 de megawati, dintre care 120 de megawati sunt furnizati de Israel, 22 de megawati de catre Egipt, iar 80 de megawati sunt produssi de catre centrala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.