Statele Unite au declarat ca sunt pregatite sa sustina o actiune constringenta a ONU impotriva regimului sirian.

"Noi,Statele Unite, speram ca toate tarile responsabile sa adere in curand la actiuni corecte impotriva regimului sirian, in special, daca va fi necesar, la actiuni ale Consiliului de Securitate al ONU in cadrul capitolului VII, asa cum cere Liga Araba", a declarat secretarul american al Trezoreriei, Timothy Geithner, in timpul unui discurs de la Washington.

SUA indeamna Rusia si China sa ajute la solutionarea crizei din Siria

"In absenta unor semne serioase de conciliere din partea regimului presedintelui sirian Bashar al-Assad, ne indreptam in aceasta directie", a adaugat Geithner, care a tinut un discurs cu ocazia unei reuniuni internationale a Prietenilor Poporului Sirian.

In termenii Capitolului VII din Carta ONU, "Consiliul de Securitate poate decide masurile ce nu implica folosirea fortei armate care trebuiesc luate pentru a pune in efect deciziile sale, si poate inviita tarile membre al Natiunilor Unite sa aplice aceste masuri"."Acestea pot insemna intreruperea completa sau partiala a relatiilor economice si legaturilor feroviare, maritime, aeriene, postale, telegrafice, radioelectrice, precum si alte mijloace de comunicare, dar si intreruperea relatiilor diplomatice".

Siria primeste un nou set de sanctiuni

Statele Unite au pregatit o serie de sanctiuni prin care se interzice oamenilor de afaceri americani sa faca comert cu statul sirian sau cu anumiti lideri din aceasta tara, sa cumpere petrol sirian, precum si interzicerea participarii in sistemul financiar american a mai multor mari banci siriene, potrivit MEDIAFAX.

"Grupul a facut apel catre toate statele sa ia masuri pentru a armoniza" cu sanctiunile, "impunand cel putin o inghetare a averilor inaltilor oficiali sirieni" si restrangand tranzactiile cu Banca Centrala Siriana si Banca Comerciala Siriana.

Cu ocazia unei vizite a presedintelui rus, Vladimir Putin, la Beijing, Rusia si China au reafirmat ca sunt "impotriva unor tentative care au ca scop rezolvarea crizei din Siria, sau schimbarea regimului, cu ajutorul unei interventii militare straine".

Citeste si:
Aurescu, ales în funcția de judecător al Curţii Internaţionale de...
Bogdan Aurescu este primul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.