Presedintele sirian l-a insarcinat miercuri pe actualul ministru al Agriculturii, Riad Hijab, sa formeze un nou Guvern.

"Presedintele (Bashar) al-Assad a promulgat un decret prin care il insarcineaza pe Riad Hijab sa formeze noul Guvern al Republicii siriene", dupa constituirea noului Parlament, rezultat in urma scrutinului legislativ de la 7 mai, potrivit MEDIAFAX.

Riad Hijab il inlocuieste pe fostul premier Adel Safar, care si-a format Guvernul in aprilie 2011, la o luna dupa declansarea miscarii de contestare a regimului de la Damasc.

Hijab, in varsta de 46 de ani, este originar de la Deir Ezzor (est). Titular al unui doctorat in inginerie agrara, el este ministrul Agriculturii din aprilie 2011.

Intre 2004 si 2008, Hijab a ocupat postul de lider al organizatiei de la Deir Ezzor (est) a Partidului Baas (la puetere), iar ulterior, din 2008 si pana in 2011, a ocupat posturile de guvernator al provinciilor Quneitra (sud) si Lattakia (nord-vest).

El este casatorit si are patru copii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.