Dupa noua ani petrecuti in Italia, Chivu poate spune ca romanii au facut mari progrese in ceea ce priveste integrarea si ca nu sunt o problema in aceasta tara.

"Dupa noua ani in Italia pot spune ca s-au facut progrese importante in ceea ce priveste copilul si ceea ce vine dupa noi. Avem datoria sa ne implicam pentru ca ei sa se poata integra cat mai bine in societate. Voi continua sa sutin aceste campanii alaturi de colegii mei pentru ca avem datoria de a face aceste lucruri marunte care pentru copii inseamna mult. M-am gandit sa scriu o carte la un moment dat despre experientele din viata mea, mi-a trecut prin cap, dar nu stiu ce titlu ii voi da. Ma simt bine in Italia, ca orice roman care isi vede de treaba lui. Sunt multi romani care s-au integrat foarte bine in Italia si care nu au avut niciodata probleme. Probleme sunt cand anumite persoane comit infractiuni, dar nu doar romanii sunt de vina, mai sunt si altii. Romanii nu sunt deloc o problema in Italia. Sunt romani apreciati acolo care isi vad de treaba lor, indiferent ca sunt zidari, profesori universitari, doctori sau fotbalisti. Nu suntem o problema pentru nimeni, romanii ajuta statul italian foarte mult, asa cum il ajuta si pe cel roman prin banii pe care ii trimit din Italia", a spus Chivu, potrivit MEDIAFAX.

Jucatorul care a evoluat intre 2003 si 2007 la AS Roma si apoi la Internazionale Milano a precizat ca prezenta sa la eveniment a fost in calitate de reprezentant al romanilor si nu al clubului la care este legitimat. "Eu sunt reprezentatul romanilor aici, nu al clubului Inter Milano. M-am implicat mereu in astfel de actiuni prin Intercamp, dar si daca nu mai jucam fotbal as fi venit azi aici, nu are legatura cu clubul".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.