O lege care prevede amenzi considerabile pentru participantii si organizatorii actiunilor de protest ce incalca legislatia privind manifestatiile a fost adoptata.

In cea de-a doua lectura, 239 de deputati au votat in favoarea proiectului de lege si 207 impotriva. Un parlamentar s-a abtinut de la vot.

Cea de-a treia si ultima lectura a avut loc imediat dupa aceea, iar legea a fost adoptata cu 241 de voturi pentru si 147 impotriva.

Aceasta trebuie adoptata si de Camera superioara a Parlamentului, Consiliul Federatiei, apoi promulgata de presedintele rus, Vladimir Putin.

Acest text, propus de partidul aflat la putere Rusia Unita, prevede amenzi considerabile pentru participantii si organizatorii mitingurilor neautorizate sau in caz de tulburare a linistii publice in cadrul manifestatiilor autorizate, scrie MEDIAFAX.

Potrivit agentiilor de presa ruse, textul prevede amenzi de pana la 300.000 de ruble (7.300 de euro) pentru persoanele fizice, pana la 600.000 de ruble (14.500 de euro) pentru responsabilii oficiali si pana la un milion de ruble (peste 25.000 de euro) pentru persoanele juridice.

Opozitia parlamentara a denuntat acest proiect, considerandu-l o incalcare flagranta a Constitutiei ruse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.