Tribunalul l-a gasit vinovat pe Mubarak de moartea a aproape 850 de manifestanti in timpul revoltei populare care a dus la inlaturarea sa in 2011.

Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak a sosit sambata dimineata cu elicopterul la tribunal, pentru a afla verdictul in procesul sau pentru uciderea unor manifestanti si coruptie.

Verdictul oferit a fost inchisoarea pe viata desi acuzarea a cerut pedeapsa cu moartea impotriva lui Mubarak, in varsta de 84 de ani, primul dintre liderii inlaturati de la putere de "primavara araba".

"Vom face apel. Acest verdict este plin de erori judiciare", a precizat avocatul lui Mubarak, Yasser Bahr, relateaza MEDIAFAX.

Dupa incheierea sedintei, Mubarak, care pana in prezent era in arest preventiv la un spital militar, a fost transferat de la tribunal spre inchisoarea din Tora, o suburbie situata la sud de Cairo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.