Washingtonul spera ca viitoarea intalnire intre presedintii american si rus, la summitul G20 din Los Cabos, in Mexic, va facilita un acord pe tema scutului antiracheta.

"Nu ma indoiesc ca presedintii Obama si Putin vor discuta despre acest subiect la intalnirea din Mexic, in cadrul summitului, si vor incerca sa relanseze negocierile. Noi speram sa se ajunga la un acord cu privire la modul de cooperare in domeniul apararii antiracheta", a declarat diplomatul in cadrul unei videoconferinte de la Bruxelles, relateaza agentia rusa in pagina electronica, potrivit MEDIAFAX.

Negocierile pe tema scutului antiracheta dintre NATO si Rusia,
precum si dintre Statele Unite si Rusia, continua la nivel de experti.

"Exista efectiv divergente intre noi cu privire la modul de organizare a cooperarii (...) Toate partile au intentia ferma de a continua un dialog intens, de a cauta puncte comune si de a depasi divergentele"
, a subliniat Daalder.

La summitul NATO de la Lisabona, in 2010, Moscova si Washingtonul au convenit sa coopereze in domeniul apararii antiracheta europene. Totusi, partile nu reusesc sa se inteleaga in privinta arhitecturii viitorului scut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.