Rebelii sirieni i-au impus presedintelui Bashar al-Assad un ultimatum, cerandu-i ca pana vineri sa aplice planul de pace al lui Kofi Annan care prevede incetarea violentelor din tara.

“Daca pana vineri la pranz regimul sirian nu aplica planul de pace, comandamentul Armatei Siriene Libere (ASL) anunta ca nu va mai respecta niciun angajament privind planul Annan (...) si se va axa pe apararea civililor. Nimic nu mai justifica respectarea unilaterala a armistitiului, atat timp cat Assad a inmormantat planul Annan sub ochii intregii lumi", mentioneaza un comunicat al ASL.

Siria primeste un nou set de sanctiuni

Rebelii sirieni cer autoritatilor sa se angajeze ca vor initia negocieri prin intermediul ONU pentru a preda puterea poporului si ca nu vor ataca misiunea de observatori ai Natiunilor Unite.

Kofi Annan are un plan de pace pentru Damasc

Planul lui Annan stipuleaza incetarea violentelor dintara retragerea trupelor din cazarmi si a autovehiculelor militare din zonele rezidentiale, eliberarea detinutilor, ajutoare umanitare pentru sinistrati si asigurarea libertatii presei, scrie evz.

ONU trimite 300 de observatori in Siria

In cazul in care al-Assad refuza sa puna in aplicare planul de pace, Consiliul de Securitate al ONU isi va asuma responsabilitatea de a exercita presiuni suplimentare asupra Siriei si noi sanctiuni, a declarat ambasadoarea americana a ONU,
Susan Rice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.