Un cetatean roman a fost ranit la un picior in cutremurul produs in zona de Nord a Italiei, fiindu-i deja acordate ingrijirile medicale necesare.

"In momentul de fata, urmare a investigatiilor facute de consulatul nostru de la Milano, exista un cetatean roman ranit in localitatea Mirandola. Numele lui este Popa Laurentiu Danile, in varsta de 44 de ani, care a suferit un accident usor la un picior, el primind deja ingrijirile medicale necesare", a afirmat oficialul MAE.

Cutremur de 5,8 grade in Italia

El a aratat ca, din informatiile detinute pana in prezent de consulatele generale ale Romaniei de la Milano, Bologna si Trieste, acesta este singurul caz al unui roman victima a cutremurului de marti dimineata.

Pe de alta parte, oficialul MAE a aratat ca exista posibilitatea existentei unor cetateni romani sinistrati in urma seismului, iar in prezent in zonele afectate se afla deja echipe consulare trimise de misiunile Romaniei de la Bologna si Trieste care incearca identificarea unor astfel de cazuri si sa le acorde ajutorul necesar. O a treia echipa consulara de la Milano se va deplasa, de asemenea, in teren, scrie MEDIAFAX.

"Consulatele generale de la Bologna, Trieste si Milano sunt in permanenta legatura cu autoritatile italiene pentru a afla informatii despre cetatenii romani. Aceste detalii vor fi actualizate pe masura ce vom avea informatii suplimentare", a mai spus Dranga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.