Politia bulgara va utiliza megafoane pentru a alerta populatia in caz de cutremure cu o magnitudine mai mare de 4 grade pe scara Richter.

Ministrul a explicat ca rolul politiei va fi sa ii informeze pe cei care si-au abandonat locuintele cu privire la magnitudinea cutremurului.

"Ne bazam, de asemenea, pe presa sa informeze populatia", le-a spus el jurnalistilor. Tvetanov crede ca alertarea cu magafonul nu va produce panica in randul populatiei.

In opinia sa, sistemul de alertare cu sirene pentru cazuri de urgenta din Bulgaria ar fi provocat panica in mod nejustificat, daca ar fi fost utilizat in cursul cutremurului de 5,8-6 grade care a avut loc saptamana trecuta,
in noaptea de luni spre marti, in jurul orei 3.00 (3.00, ora Romaniei).

Alte trei replici ale cutremurului din Bulgaria s-au inegistrat in cursul noptii

Epicentrul cutremurului de marti s-a situat la aproximativ sase kilometri de orasul Pernik si la aproximativ 25 de kilometri de capitala bulgara, Sofia. Seismul a fost urmat de sute de replici, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.