Fostul presedinte irakian Saddam Hussein ar fi fost batut in timpul unui interogatoriu, de catre doi grefieri, pe motiv ca ar fi insultat doua dintre cele mai importante figuri ale siitilor, relateaza publicatia londoneza "Daily Telegraph". Potrivit declaratiilor unui avocat irakian apropiat actualului guvern de la Bagdad, altercatia a avut loc in luna iulie in timp ce Saddam era interogat inaintea inceperii procesului sau.

Dictatorul irakian a fost intrebat despre reprimarea revoltei siitilor in 1991, dupa primul Razboi din Golf. El a recunoscut ca au fost folosite elicoptere pentru a trage in civilii rasculati in Karbala, pe motiv ca tintele erau de fapt reprezentantii inarmati ai Opozitiei. Intrebat daca templele imamilor Hussein si Abbas din Karbala au fost atacate de catre fortele irakiene, Saddam s-a prefacut ca nu stie despre ce personaje este vorba. Apoi a spus: "Ce vreti sa spuneti? Acei pederasti maniaci?". Avocatul irakian spune ca in acel moment doi dintre grefieri au inceput sa-l loveasca pe Saddam.

Acesta a ripostat, iar altercatia s-a incheiat dupa interventia judecatorului. Militarii americani insarcinati cu paza lui Saddam au gasit acest incident "amuzant" si nu au intervenit, a mai spus avocatul.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.