Cateva sute de mii de persoane au participat, in Chile, la o simulare a unui cutremur urmat de un tsunami in regiunea de coasta Valparaiso (centru).

La ora 10.43 locala (17.43, ora Romaniei), s-au declansat sirenele in 15 municipalitati aflate in apropierea oceanului si in cinci din interiorul tarii, toate in regiunea Valparaiso aflata la 120 de kilometri la vest de capitala Santiago.

Cutremur puternic in Chile

Conform instructiunilor primite de la autoritati, o mare parte dintre cei 600.000 de locuitori ai acestei zone s-au indreptat rapid catre 277 refugii, folosindu-se de 493 de cai de evacuare pre-stabilite. In zonele de coasta, aceste refugii se gasesc la minim 30 de metri sub nivelul marii.

In crese si scoli, pompieri si politisti au participat la operatiuni de evacuare, alarmele simuland un cutremur de magnitudine 8,7, urmat de un tsunami, potrivit MEDIAFAX.

Dupa 20 de minute de la declansarea alertei, operatiunile de evacuare erau incheiate, conform ministrului de Interne, Rodrigo Hinzpeter, care a calificat acest exercitiu ca fiind un "succes".

"Nu trebuie sa ne lasam distrasi, trebuind mereu sa ne gandim inainte la modalitati de a ne proteja. Nu este nici o modalitate mai buna de a ne pregati, decat printr-o simulare"
, a declarat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.