Obama s-a adresat celor aproximativ 1.000 de elevi ai scolii aviatice din Colorado Springs (Colorado, vest).

"Fortele noastre erau implicate in doua razboaie. Al-Qaida, care ne-a atacat la 11 septembrie, era retrasa in ascunzatori. Numerosi aliati ai nostri erau hartuiti, iar locul nostru in lume avea de suferit. Economia noastra era in cea mai grava recesiune de la Marea Depresie" din anii '30, a amintit Obama, adaugand ca "au fost multi cei care s-au intrebat daca Statele Unite mai sunt capabile sa conduca lumea".

SUA sunt gata sa atace Al-Qaida daca va fi necesar

"In prezent, intrati intr-o lume diferita. Sunteti prima promotie din ultimii noua ani care ajunge intr-o lume in care niciun american nu mai lupta in Irak. Pentru prima data in vietile voastre, Osama ben Laden nu mai este o amenintare pentru tara noastra. Am impins Al-Qaida pe calea infrangerii. Si sunteti primii absolventi care pot sa vada clar cum vom pune capat razboiului din Afganistan", a adaugat el, scrie MEDIAFAX.

"Peste tot in lume, Statele Unite arata inca o data calea", a asigurat presedintele, evocand in special "demnitatea si libertatea" in lume.

"Gratie acestor progrese, Statele Unite suscita noi sentimente", a adaugat el. Si chiar daca scena internationala "nu este un concurs de popularitate", "modul in care suntem vazuti in lume are consecinte asupra securitatii noastre nationale, asupra vietilor voastre".

"Astazi, putem afirma cu incredere si mandrie ca Statele Unite sunt cele mai puternice, cele mai sigure si cele mai respectate din lume", a adaugat presedintele, candidat la propria succesiune la 6 noiembrie, declarandu-se convins ca "Statele Unite sunt exceptionale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.