Amnesty International a criticat din nou Franta pentru politica sa in privinta discriminarii romilor.

"Astazi ne asteptam ca Francois Hollande sa isi respecte angajamentele", a declarat presedintele Amnesty International Franta, Genevieve Garrigos, in cadrul unei conferinte de presa. "Suntem mai optimisti, insa daca blocajele continua vom fi acolo pentru a le denunta".

Inainte de a fi ales, Hollande a raspuns prin curier si si-a argumentat pozitia sa fata de aceste propuneri.

Romii din UE o duc mai greu ca cei din alte tari

In partea despre Franta a raportului sau anual, ONG-ul apreciaza ca "romii se confrunta inca cu discriminarea" in Franta, constatand ca "taberele si adaposturile improvizate locuite de romi au fost desfiintate in acest an in cadrul unor operatiuni ce pareau a fi expulzari fortate".

Amnesty International: Situatia romilor din Europa, tot mai grava

Amnesty aminteste de asemenea ca "in iunie Comitetul european pentru drepturi sociale a considerat ca evacuarile fortate ale taberelor de romi la jumatatea lui 2010 au fost «produse intr-un climat de discriminare etnica si constrangere» si ca expulzarile romilor catre Romania si Bulgaria in 2010 au fost discriminatorii", scrie MEDIAFAX.

Problema romilor din Franta, la ordinea zilei

De asemenea "noi dispozitii legislative au restrans din nou drepturile solicitantilor de azil si migrantilor", reclama raportul, mentionand "legea care ridica de la 32 la 45 de zile durata maxima de retinere a migrantilor aflati in ilegalitate in asteptarea deportarii".

Printre alte constatari, Amnesty noteaza ca "acuzatiile de abuzuri realizate de agenti ai fortelor publice nu fac inca obiectul unor anchete efective, independente si impartiale, realizate cat mai curand posibil".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.