Imagini prin satelit arata ca, in ultimul an, au fost realizate "progrese rapide" la baza Musudan-ri (nord-estul Coreei de Nord).

Se pare ca Phenianul a ras de pe harta un sat din apropiere, cu scopul de a construi o instalatie destinata asamblarii de rachete, potrivit Institutului Americano-Coreean din cadrul Universitatii John Hopkins din Baltimore (Maryland, est).

Coreea de Nord a finalizat pregatirile pentru al treilea test nuclear

"Noua constructie este destinata gazduirii de viitoare lansari de rachete cu raza lunga de actiune mai mari decat modelul Unha, care a fost testat de curand (pe 13 aprilie)", rachete dispunand de o raza de actiune intercontinentala, a adaugat Institutul pe blogul sau.

Coreea de Nord: Vom lansa sateliti unul dupa altul!

Potrivit cercetatorilor, aceasta instalatie va fi operationala pana in 2016-2017. Blogul publica mai multe fotografii din zona, surprinzand o serie de infrastructuri, una dintre ele fiind prezentata drept o "posibila noua cladire de asamblare" de rachete cu raza lunga de actiune, scrie MEDIAFAX.

Institutul afirma totodata ca Phenianul pare sa inregistreze unele progrese in construirea unui reactor nuclear cu apa usoara, in completarea programului sau de inarmare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.