Presedintele in marja Summitului NATO, intalniri bilaterale cu presedintii Poloniei si Ucrainei, discutand cu acestia teme bilaterale, europene si de securitate.

"In cadrul intrevederii cu omologul polon, cei doi sefi de stat au evaluat ca fiind pozitiva evolutia implementarii Parteneriatului Strategic dintre Romania si Polonia, exprimand satisfactie pentru implementarea Planului de Actiune subsumat acestuia. Presedintele roman a evocat cooperarea excelenta existenta intre cele doua state la toate nivelurile, pe teme ce tin de agenda europeana, regionala, inclusiv de securitate, precum si de agenda internationala", se arata intr-un comunicat, potrivit MEDIAFAX.

"De asemenea, cei doi sefi de stat au stabilit ca vor evalua posibilitatea de a dezvolta proiecte de interes in cadrul initiativei Smart Defence. In cadrul discutiilor a fost evidentiata si pozitia comuna a celor doua state cu privire la negocierile pentru noua Perspectiva Financiara 2014 - 2020, inclusiv alocarile pentru Politica de Coeziune, precum si cu privire la Pactul fiscal. Atat presedintele Romaniei, cat si cel al Poloniei au afirmat ca o colaborare stransa si continua este deosebit de importanta pentru sustinerea, la nivelul Uniunii Europene, a intereselor regiunii Europei Centrale si de Est. Totodata, cei doi sefi de stat au convenit sa intensifice eforturile pentru dezvoltarea cooperarii bilaterale si regionale", mai informeaza Presedintia.

In discutia cu omologul ucrainean, Viktor Ianukovici, cei doi oficiali au discutat aspecte ale agendei bilaterale, precum si ale relatiilor Ucrainei cu UE si NATO.

"Domnul presedinte Traian Basescu a reconfirmat dorinta Romaniei pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale dintre Romania si Ucraina intr-o logica a predictibilitatii si a cultivarii dialogului, de natura sa contribuie la solutionarea tuturor dosarelor aflate inca pe agenda, si a exprimat convingerea ca instrumentele in acest demers raman contactele consecvente la toate nivelurile, sustinute de rezultatele concrete ale mecanismelor de cooperare create in baza tratatelor si acordurilor bilaterale in vigoare. In ceea ce priveste cooperarea Ucrainei cu Uniunea Europeana, domnul presedinte Traian Basescu a reconfirmat sustinerea Romaniei pentru parcursul european al Ucrainei, cu accentuarea rolului unei implementari consecvente a reformelor, precum si deschiderea pentru impartasirea experientei de aderare a tarii noastre la spatiul Uniunii. Presedintele Ucrainei si-a exprimat disponibilitatea pentru cresterea frecventei contactelor bilaterale, inclusiv la varf, in vederea aprofundarii cooperarii bilaterale intre cele doua state vecine", se arata in comunicatul Presedintiei.

Citeste si:
Scrisoare comună a premierilor din România, Bulgaria, Ungaria,...
Scrisoare comună a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.