Presedintele a declarat ca Romania ramane suporter al aderarii la NATO a Georgiei.

"Ramane un obiectiv important care s-a negociat si continua sa se negocieze, dorim sa mentinem in concluziile summitului NATO atentia pentru zona Balcanilor si zona Marii Negre ca zona de interes strategic, nu numai pentru Romania, dar si pentru statele membre NATO. Nu in ultimul rand, vom fi intre statele care vor promova si consolida ideea de ramanere a portilor deschise pentru alte state vizand in mod deosebit statele din Balcani, din vecinatatea noastra imediata", a sustinut seful statului, scrie MEDIAFAX.

Cel de-al treilea mare Summit NATO din ultima decada

Chiar daca nu se preconizeaza ca pe agenda summit-ului sa figureze subiectul largirii Aliantei, presedintele Traian Basescu a subliniat ca Romania sprijina in continuare Georgia pentru a deveni membru NATO.

"Vom ramane niste suporteri ai accesului Georgiei, chiar daca in acest summit nu se vor face invitatii de intrare in NATO, dar pentru noi Georgia este un vecin de pe partea cealalta a Marii Negre care indeplineste in opinia noastra conditiile cel putin strategice de a fi membru NATO. Sigur, are problemele pe propriul teritoriu care deocamdata o impiedica sa avanseze", a explicat Basescu.

Seful statului va participa, la finalul acestei saptamani, la Summit-ul NATO de la Chicago. Afganistanul, scutul antiracheta si cooperarea in domeniul mijloacelor militare sunt principalele dosare de pe agenda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.