Cancelarul german a destituit miercuri pe ministrul Mediului, Norbert Rottgen, dupa trei zile de la ingrangerea istorica a partidului conservator (CDU).

"Am propus presedintelui sa il destituie pe Norbert Rottgen din functiile sale" de ministru al Mediului, a declarat cancelarul in timpul unei scurte alocutiuni.

Rottgen a fost in fruntea listei partidului CDU la alegerile de duminica din Renania de Nord Westafalia, regiunea cu cea mai mare populatie din Germania. Partidul cancelarului a inregistrat cel mai mic scor din istoria acestei regiuni, strangand doar 26,3 la suta dintre voturi, cu mult in urma social-democratilor din SPD, care au obtinut 39,1 la suta din voturi, potrivit MEDIAFAX.

Angela Merkel a anuntat ca unul dintre apropiatii ei, Peter Altmaier, unul dintre liderii grupului parlamentar conservator, va fi noul ministru al Mediului.

Aceasta este o functie importanta in cadrul Guvernului german. Ministrul Mediului are responsabilitatea, printre altele, impreuna cu ministrul Economiei, de a asigura tranzitia energetica a tarii in incercarea de a renunta la nuclearitate pana in 2022, decizie luata in martie 2011, dupa catastrofa de la centrala nucleara Fukushima, din Japonia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.