Zeci de mii de "indignati" au manifestat sambata in Spania, recucerind simbolic strazile, pentru a sarbatori un an de la declansarea miscarii lor.

La Madrid, scandand sloganurile lor favorite ca "ei nu ne reprezinta", indignatii au invadat Puerta del Sol, marea piata din centrul orasului unde a luat nastere miscarea de protest, la 15 mai 2011, sfidand interdictia oficiala de a manifesta dupa ora 22.00, relateaza MEDIAFAX.

Timp de patru zile, manifestantii intentioneaza sa desfasoare in piata "un miting permanent". In mijlocul noptii erau in continuare cateva mii, asezati in cerc sau stand in picioare, glumind sau batand din tobe, inconjurati de numeroase masini de politie stationate pe strazile vecine.

La Madrid, politia a estimat participarea in timpul zilei a 30.000 de persoane. La Barcelona, al doilea oras al tarii, erau intre 45.000, potrivit politiei, si 220.000, conform orgaizatorilor. In total, au fost organizate manifestatii in 80 de orase din Spania, inclusiv la Valencia, Sevilla si Bilbao.

Miscarea "indignatilor", aparuta in Spania la 15 mai 2011, reuneste tineri, dar si alti cetateni care protesteaza fata de somaj (20,89 la suta din populatia activa), precaritatea sociala, politicienii acuzati ca nu ii reprezinta si derivele capitalismului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.