O femeie a detonat incarcatura exploziva pe care o avea asupra sa, joi, in timp ce negocia compensatii financiare in schimbul demolarii casei sale, omorand alte doua persoane si ranind 14, in sud-vestul Chinei, relateaza agentia China Noua.

Exproprierile vizand locuinte si terenuri, care reprezinta o sursa de finantare importanta pentru autoritatile locale, reprezinta cauza frecventa a unor proteste, adesea violente, in China. Insa atentatele sinucigase raman rare in aceasta tara, scrie AFP.

Atentatul s-a produs catre ora 9.00 (4.00, ora Romaniei) in interiorul unor cladiri guvernamentale din districtul Qiaojia, in provincia Yunnan. Femeia kamikaze a murit pe loc.

Potrivit unor martori, citati de agentia oficiala, atacatoarea era "o femeie care urma sa fie mutata, dupa ce i-a fost demolata casa. Ea a fost convocata de autoritatile districtuale sa semneze un acord", transmite MEDIAFAX.

"In timpul negocierii unor compensatii, aceasta femeie a detonat explozivii pe care ii avea atasati de corp", a precizat agentia oficiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.