Presedintele ales al Frantei, socialistul Francois Hollande, a lansat un atac la adresa premierului conservator britanic, David Cameron, afirmand ca Marea Britanie trateaza Europa ca un "restaurant cu autoservire".

Intrebat de site-ul de stiri Slate cum intentioneaza sa trateze cu Cameron, avand in vedere ca premierul britanic l-a umilit in timpul unei vizite la Londra anul acesta, Hollande a declarat ca se va intalni cu el "rapid".

Dar noul lider francez, care se descrie ca un "inamic al finantelor", a precizat ca isi va exprima clar antipatia fata de cartierul financiar City din Londra. Hollande a criticat "obsesia" Marii Britanii de a proteja City de legislatia Bruxelles-ului, relateaza Daily Mail, in editia electronica.

Presa britanica: Hollande nu este zgarcit in iluzii

El a sugerat ca Marea Britanie este "indiferenta fata de soarta zonei euro" si este "atenta doar la interesele City". "Europa nu este o casa de bani si cu atat mai putin un restaurant cu autoservire", a subliniat Hollande, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.