Lisabona si Sfantul Scaun au ajuns la un acord pentru renuntarea la doua zile de sarbatori religioase incepand din 2013.

"Guvernul portughez si Vaticanul au ajuns la un acord asupra reducerii numarului de zile de sarbatori religioase" incepand din 2013, "pentru o perioada de cinci ani", a anuntat Ministerul Afacerilor Externe si Economiei intr-un comunicat.

Va fi vorba despre Sarbatoarea Sfantului Sacrament (Corpus Domini), la 60 de zile dupa Pasti, a carei "celebrare (joia) este mutata in duminica urmatoare" si despre sarbatoarea tuturor sfintilor, pe 1 noiembrie, precizeaza Guvernul portughez, scrie MEDIAFAX.

"Acest acord are scopul sa sustina eforturile Portugaliei si portughezilor de a invinge criza economica si financiara cu care se confrunta tara",
se subliniaza in comunicat. Aceeasi sursa precizeaza ca, dupa o perioada de cinci ani, Portugalia si Vaticanul "vor reevalua termenii acestui acord".

Negocierile intre Biserica Catolica si Guvernul portughez in vederea renuntarii temporare la aceste doua sarbatori s-au desfasurat timp de mai multe saptamani, sarbatorile religioase fiind stabilite prin Concordatul din 2004, semnat intre statul portughez si Vatican.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.