Barack Obama l-a felicitat pe Francois Hollande pentru alegerea sa la presedintia Frantei si l-a invitat la o intalnire bilaterala la Casa Alba.

"Presedintele Obama l-a sunat pe presedintele ales francez, Francois Hollande, pentru a-l felicita dupa anuntul de la alegerile franceze", a precizat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney.

Franta are un nou presedinte - Francois Hollande

Conform acestuia, "presedintele Obama a declarat ca are intentia de a lucra indeaproape cu Hollande si cu Guvernul sau intr-un ansamblu de dosare dificile in materie economica si de securitate".

In plus, "presedintele Obama a notat ca il va primi pe presedintele ales Hollande la Camp David pentru summitul G8 si la Chicago pentru summitul NATO de luna aceasta, si a propus ca ei doi sa se intalneasca inainte la Casa Alba", a precizat Carney intr-un comunicat.

SUA si Afganistan vor semna un acord de parteneriat pe termen lung

Summitul G8 de la Camp David, resedintia prezidentiala din statul Maryland (est), va avea loc la 18 si 19 mai. Obama va fi si gazda summitului NATO, la 20 si 21 mai, in fostul sau fief din Chicago (Illinois, nord), unde ar urma sa fie precizat calendarul de retragere din Afganistan pana la sfarsitul lui 2014.

Hollande si-a exprimat deja intentia de a retrage militarii francezi din Afganistan cu doi ani mai devreme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.