Rusia nu exclude o utilizare preventiva a armelor impotriva sistemului NATO de aparare antiracheta in Europa.

"Amplasarea unor noi sisteme ofensive in sudul si nord-vestul Rusiei, indreptate impotriva componentelor sistemului de aparare antiracheta (al NATO), inclusiv desfasurarea de sisteme de rachete de tip Iskander in regiunea Kaliningrad este o posibila cale de paralizare a infrastructurii sistemului european de aparare antiracheta", a declarat generalul Makarov in cadrul acestei conferinte de doua zile, in capitala rusa, privind apararea antiracheta.

Sistemul european antiracheta va intercepta rachete intercontinentale din Rusia

Avand in vedere "natura destabilizatoare a sistemului antiracheta, o hotarare cu privire la utilizarea preventiva a armelor disponibile va fi luata in timpul unei agravari a situatiei", a subliniat seful Statului Major rus.

Lideri militari si politici rusi i-au avertizat deja pe partenerii lor occidentali, in mai multe randuri ca, in cazul unui esec al negocierilor, Rusia ar putea adopta o serie de masuri, inclusiv instalarea unor sisteme Iskander de rachete nucleare tactice cu raza scurta de actiune in enclava Kaliningrad, scrie MEDIAFAX.

Conferinta "Factorul apararii antiracheta in formarea unui nou spatiu de securitate" este organizata joi si vineri la Moscova de catre Ministerul rus al Apararii. La eveniment participa reprezentanti din 50 de tari, inclusiv din cele 28 de state NATO, China, Coreea de Sud, Japonia si OSCE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.