Presedintele franceze Nicolas Sarkozy a anuntat ca va depune o plangere impotriva site-ului de stiri Mediapart, pentru ca a publicat un document pe care l-a catalogat drept “fals” cu privire la o finantare de la fostul lider Muammar Gaddafi pentru campania din 2007.
"Vom depune plangere impotriva Mediapart (...). Acest document este un fals grosolan. Cele doua persoane din Libia, despre care se presupune ca a trimis si, respectiv, a primit acest document, au dezmintit acest lucru", a declarat Sarkozy, candidat in alegerile prezidentiale aflate in curs, pentru postul de televiziune France 2, precizand ca plangerea va fi depusa "inainte de finalul" campaniei, potrivit mediafax.ro.

Mediapart a publicat in martie o informatie potrivit careia Sarkozy ar fi primit, in mod ilegal, 50 de milioane de euro de la Muammar Gaddafi pentru a-si finanta campania electorala din 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.