Ucraina a avertizat Germania impotriva unei "boicotari politce" a Campionatului de Fotbal Euro-2012, care ar fi demn de Razboiul Rece, Berlinul intentionand sa protesteze fata de tratamentul aplicat Iuliei Timosenko in inchisoare.

Angela Merkel si ministrii Guvernului sau ar putea, potrivit presei germane, sa nu viziteze Ucraina pentru a asista la meciurile de fotbal din cadrul Campionatului Euro-2012 organizat impreuna cu Polonia de la 8 iunie la 1 iulie, in cazul in care opozanta Iulia Timosenko nu este eliberata pana atunci, informeaza MEDIAFAX.

"Nu vrem sa ne gandim ca liderii politici germani sunt capabili sa reinvie metodele Razboiului Rece si ca vor incerca sa faca din sport un ostatic al politicii. Oricare ar fi divergentele dintre politicienii germani si alte tari din regiunea noastra, niciunul dintre ei nici macar nu a sugerat o boicotare a unor evenimente sportive importante", a declarat Oleg Volosin, un purtator de cuvant al Ministerului ucrainean de Externe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.