Presa internationala a reactionat imediat dupa ce Cabinetul Ungureanu a pierdut votul de incredere la doar doua luni dupa ce a fost instalat. Vezi primele titrari ale ziarelor straine pe acest subiect.

Deutsche Welle pastreaza pe prima pagina din online titlul" Guvernul roman s-a rasturnat peste reduceri si nepotism".
"Instabilitatea politica subliniaza nemultumirea din tarile europene care nu sunt membre ale zonei euro dar sunt nevoite sa recurga la masuri de austeritate" (...) Guvernul Mihai-Razvan Ungureanu a cazut in urma unei motiuni de cenzura depuse de partidele cu orientare de stanga in contextul protestelor publice impotriva programului de austeritate convenit cu UE si FMI", mai noteaza publicatia germana.

"Guvernul de centru-dreapta condus de Mihai Razvan Ungureanu a fost inlaturat, vineri, printr-o motiune de cenzura depusa de opozitie", scrie agentia France-Presse, notand ca problemele politice de la Bucuresti intervin in contextul misiunii de evaluare a FMI si a Uniunii Europene.

SI cotidianul francez L'Express si postul francez TV5 ating acelasi subiect, acela ca, guvernul roman a cazut in plina misiune de evaluare a Fondului Monetar International (FMI), in cadrul acordului incheiat in martie 2001.

The Wall Street Journal
scrie ca "guvernul roman cu orientare de dreapta a devenit ultima victima a politicilor de austeritate dupa ce a pierdut votul de incredere de vineri, punand sub semnul intrebarii dorinta politicienilor de a mentine o serie de masuri dureroase necesare pentru insanatosirea finantelor statului.

La randul sau, Bloomberg Businessweek insista asupra faptului ca leul romanesc a ajuns la cel mai scazut nivel fata de euro din ultimele sase saptamani dupa ce guvernul a cazut vineri in urma unui vot de neincredere. Astfel, leul s-a depreciat cu 0,4 procente la Bucuresti, cea mai mare cadere dintr-o singura zi de la 15 martie.

Citeste si:
Presa internationala, dupa primul tur al alegerilor prezidentiale...
Presa internationala, dupa...

"Guvernul de centru-dreapta al Romaniei a fost demis la doua luni dupa ce fusese instalat, existand riscul izbucnirii unei crize politice si compromiterii programului de austeritate bugetara", observa Reuters.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.