Autoritatile ruse au dat asigurari ca un nor verde aparut deasupra Moscovei, este un fenomen natural datorat polenului.

"Cresterea rapida a temperaturii in regiunea Moscovei a declansat inflorirea mai multor tipuri de pomi", a explicat Ministerul pentru Situatii de Urgenta intr-un comunicat. "De aceea, se poate observa aceasta invazie de polen", a afirmat ministerul.

Centrul meteorologic din Rusia a descris la randul sau fenomenul cu umor. "Astazi, moscovitii se simteau ca eroii unui film catastrofal despre o invazie extraterestra", a scris Centrul pe site-ul sau, evocand de asemenea polenul de la pomi.

Acest nor verde, care a condus la depuneri pe strazi si pe masini si care a provocat anumitor persoane iritatii la nivelul ochilor, nasului si gatului, a fost comentat si pe Internet, unii temandu-se de un accident industrial.

"De ce toate masinile sunt acoperite de ceva verde incepand de dimineata? Este biologic sau chimic? Acum este un nor verde", scria un utilizator de Internet, potrivit MEDIAFAX.

Ministerul pentru Situatii de Urgenta a dat asigurari ca nu exista riscuri grave pentru sanatate. "Pericolul generat de acest polen ii priveste pe alergici si pe astmatici. Pentru ceilalti nu exista decat o neplacere de sezon", a precizat ministerul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.